Asumisen kulut jatkavat nousuaan Seinäjoella

Asumisen kulut jatkavat nousuaan Seinäjoella

Julkaistu: 12.09.2023

Kiinteistöliiton Indeksitalo 2023 -selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat Seinäjoellakin nousseet. Seinäjoella asumiskustannuksia nosti erityisesti kaukolämpöenergian kallistuminen.

Nousu on myös ollut viimevuotista laaja-alaisempaa ja kohdistunut lämmitysenergiakustannusten lisäksi rakennusten kiinteistöveroon ja jätehuollon maksuihin.  Ainoastaan kiinteistösähkön vertailulukema on laskenut - viime vuoden kaksinkertaistumisen jälkeen. Seinäjoella kunnallisten maksujen yhteenlaskettu vertailuluku nousi viimevuotisesta 3,1 %, mutta ilman pienentynyttä kiinteistösähkön osuutta nousu olisi ollut jopa 7,5 %. Kuntakohtaisten kiinteistökulujen yhteenlaskettu vertailuluku Seinäjoella, 3,28 €/m2/kk, ylittää selvästi koko Suomen vertailukuntien keskiarvon, 3,23 €/m2/kk.

Lue Seinäjoen mediatiedote tästä.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.